Jak integrovat AI zákaznický servis do vašeho WordPressu


Chatbot talking with human on summer evening

Integrace pokročilého AI zákaznického servisu do vašeho webu ve WordPressu dokáže zlepšit User Experience (uživatelský zážitek). Zákazníkům nabídne rychlou a efektivní podporu, což se odrazí na jejich spokojenosti. V tomto článku vás provedeme celým procesem integrace chatbota Chaterimo, a to pěkně krok za krokem.

Proč integrovat AI zákaznický servis do webu ve WordPressu?

AI modely jako ChatGPT, Claude nebo Gemini, využívané u nás v Chaterimo, nabízí pokročilé nástroje, které posouvají zákaznický servis na vyšší úroveň.

Rozumí kontextu a dokážou generovat kreativní obsah, což výrazně zvyšuje kvalitu komunikace se zákazníky, která vypadá naprosto přirozeně.

Aby modely účinně fungovaly, je třeba personalizovat odpovědi a dodržovat osvědčené postupy. Tím zajistíte, že váš chatbot bude řešit stížnosti i recenze zákazníků efektivně a poskytne jim kvalitní podporu.

Výhody zákaznického servisu v podobě AI chatbotů

AI chatboti pro zákaznický servis využívající ChatGPT, Gemini nebo Claude mají několik výhod:

  1. Dostupnost 24/7 – AI chatboti jsou k dispozici nepřetržitě. Zákazníci od nich dostanou odpověď kdykoliv během dne nebo noci, bez ohledu na pracovní dobu.
  2. Rychlá odezva – Chatboti odpovídají na dotazy zákazníků okamžitě, což zvyšuje spokojenost zákazníků, kteří neradi čekají. Navíc si poradí s vysokým objemem dotazů, aniž by to ovlivnilo kvalitu služeb.
  3. Automatizace rutinních úkolů – Chatboti dokážou efektivně řešit běžné a opakující se dotazy. Vaši zaměstnanci díky tomu mají čas řešit složitější a náročnější úkoly.
  4. Úspora nákladů – Nasazení chatbotů vám ušetří spoustu nákladů. Jeden chatbot může nahradit několik operátorů a nepotřebujete tak vyčlenit na zákaznický servis velký tým.
  5. Personalizace služeb – Pokročilí AI chatboti zvládnou analyzovat data o zákaznících a poskytnout jim personalizované odpovědi.
  6. Data a analytika – Jak jsme uvedli v předchozím bodu, chatboti shromažďují a analyzují data z interakcí se zákazníky, což podnikům pomáhá lépe porozumět potřebám a preferencím zákazníků, podle kterých optimalizují své služby.
  7. Vícejazyčná podpora – Mnoho AI chatbotů je schopno komunikovat v několika jazycích, díky čemuž zvládnou firmy obsloužit větší množství zahraničních zákazníků.
  8. Integrace s jinými systémy – Chatboty můžete propojit s podnikovými systémy, například CRM nebo ERP. Zajistíte si tím efektivnější správu dat o zákaznících a lepší koordinaci služeb.
  9. Virtuální asistenti pro zaměstnance – AI modely lze využít také k vytvoření virtuálních asistentů pro zaměstnance. Pomohou s řešením interních dotazů a rutinních úkolů, čímž dále zvyšují produktivitu a optimalizují pracovní postupy.

Jak ve WordPressu nastavit AI zákaznický servis Chaterimo?

Připojte se k AI revoluci a objevte široké možnosti Chaterimo – inteligentního chatbota pro zákaznický servis. Integrací AI do vaší strategie podpory zákazníků zlepšíte uživatelský zážitek, zjednodušíte pracovní postupy a vytvoříte pevné trvalé vazby se svými zákazníky.

  1. Zaregistrujte se na Chaterimo

    • Navštivte webové stránky Chaterimo a zaregistrujte se.
    • Na email vám pošleme kontrolní token. Abyste dokončili registraci, je třeba vložit token na stránku, která se vám na našem webu následně objeví.

    Pro začátek můžete využít naši službu zdarma. Podle toho, jak budete s chatbotem spokojení, si můžete vybrat některý z našich zpoplatněných plánů s rozšířenými funkcemi.

  2. Vytvořte znalostní bázi

    • Data můžete extrahovat ze své stránky nebo je jednoduše kopírovat a vložit do datových sad.
    • K dispozici máte také možnost nahrát soubor (PDF, Word, TXT), který není větší než 5 MB.
    • Nahrajte také svůj XML produktový feed pro Google Nákupy a integrujte své produkty přímo do znalostní báze.

    Svou znalostní bázi můžete kdykoliv upravit, aktualizovat nebo mazat. Data jsou zcela pod vaší kontrolou.

  3. Otestujte chatbota

    Jakmile budete s vytvořenou znalostní bází spokojení, doporučujeme přejít k tréninku chatbota, aby váš obsah pochopil komplexně.

    • Otestujte jeho odpovědi na stránce určené přímo pro testování chatbota. Provedením tohoto kroku získáte jistotu, že jeho odpovědi budou přesné a relevantní.

    Svou znalostní bázi můžete kdykoliv upravit, aktualizovat nebo mazat. Data jsou zcela pod vaší kontrolou.

  4. Nasaďte chatovací widget do WordPressu

    Pokud bude výkon chatbota odpovídat vašim představám, vložte chatovací widget do WordPressu pomocí odemčeného HTML snippetu.

    Tento nástroj bude v reálném čase komunikovat s návštěvníky vašeho webu, poskytovat jim pomoc a odpovídat na dotazy.

    • Ve WordPressu nainstalujte a aktivujte bezplatný plugin Insert Headers and Footers od WPCode.
    • Na levé straně svého dashboardu přejděte na Code Snippets → Header & Footer.
    • Vložte kód do pole Header nebo Footer a klikněte na tlačítko „Uložit změny“

    Vzhled chatovacího widgetu můžete kdykoliv změnit, aby odpovídal designu vaší značky. V placeném plánu odemknete více funkcí, jde například o možnost vytvořit vícejazyčné chatovací widgety.

    Nezapomeňte interakce svého chatbota pravidelně sledovat, abyste získali přehled o chování a potřebách uživatelů. Využívejte naši zpětnou vazbu a data, která slouží ke zdokonalení odpovědí chatbota.


Copyright © Chaterimo

about-icon