Praktický Průvodce: Jak nasadit AI Livechat na Web


V éře digitální transformace, kdy zákaznické očekávání neustále rostou, přináší Chaterimo revoluční řešení pro online zákaznickou péči - AI livechat. Tento inteligentní komunikační nástroj je navržen tak, aby vyhovoval potřebám moderních webových stránek a e-shopů napříč různými platformami, včetně Upgates, Shoptet, WordPress, Shopify a Squarespace.

Chaterimo umožňuje webovým stránkám a e-shopům zintenzivnit interakci se zákazníky tím, že nabízí přizpůsobivý, efektivní, rychlý a osobní zákaznický servis podporovaný nejnovějšími vývoji v oblasti umělé inteligence.

Narůstající poptávka po okamžitém zákaznickém servisu je zodpovězena pomocí AI livechatu od Chaterimo, který zákazníkům poskytuje okamžité odpovědi (24/7) na jejich dotazy bez ohledu na čas a bez nutnosti čekat na lidského operátora. Tato platforma se stává neocenitelným partnerem pro e-shopy, které hledají způsoby, jak vylepšit zákaznický zážitek a zvýšit efektivitu, aniž by to bylo na úkor osobního přístupu.

Jak To Funguje?

Chaterimo překračuje tradiční koncept chatovacího widgetu; je to plně integrované řešení, které propojuje vaše zákaznické služby s umělou inteligencí (například ChatGPT nebo Claude). Jejich flexibilita umožňuje hladkou automatickou integraci s oblíbenými platformami jako je Shoptet a Upgates, což je pro mnohé e-shopy v České republice preferovaná volba. Pro ty, kteří používají WordPress, Shopify nebo Squarespace, je k dispozici možnost manuální integrace, což otevírá dveře k využití AI livechatu Chaterimo i pro ty, kteří mají specifické požadavky na svůj online obchod.

Jakmile je AI livechat nasazen na webových stránkách nebo na e-shopu je ihned připraven ke komunikaci s AI, ale ještě nebude odpovídat přesně dle Vašich představ. Je nutné jej naučit Vaší společnosti a dodat mu materiály (textace z webu, PDF/Word soubory, XML feed produktů apod) tak aby AI o Vaší společnosti věděla co nejvíce informací, tak, aby dokázala správně a dle Vašich představ odpovídat. Jakmile dodáte zmíněné materiály a vytrénujete chatbota, budete moci testovat funkčnost a odpovědi v reálném čase.

Pokud někdo napíše dotaz na Vaší stránce, uvidíte dotaz i odpověď AI chatbota v chat-historii po přihlášení do Chaterimo.com. Tato stránka je důležitá pro zpětnou kontrolu odpovědí a dodatečné přidávání či upravování materiálů poskytnutých umělé inteligenci. Díky tomu dosáhnete maximální efektivity AI livechatu své webové stránky či e-shopu.


Je lepší ChatGPT nebo ClaudeAI?

Přečtěte si náš detailní srovnání modelů ChatGPT a ClaudeAI a zjistěte, jak umělá inteligence transformuje interakce se zákazníky, zvyšuje jejich spokojenost a snižuje náklady. Vstupte do éry AI ve zákaznickém servisu a objevte, který model nejlépe vyhovuje potřebám vaší firmy. Více zde.


Automatická Integrace Chaterimo AI Livechatu pro Shoptet/Upgates e-shop

Zapojení AI livechatu do vašeho e-shopu není nadlidský úkol. S Chaterimo můžete být připraveni komunikovat se zákazníky skoro okamžitě. Zde je, jak lze tento proces zrealizovat:

  1. Začněte v Administračním Panelu: Nejprve přihlaste se do administračního panelu Upgates či Shoptet a přejděte k sekci 'Add-ons' nebo 'Doplňky'. Najděte Chaterimo a kliknutím jej aktivujte.
  2. Automatické Vytvoření Účtu a Widgetu: Ihned po aktivaci Chaterimo pro Vás automaticky vygeneruje Váš nový účet (přihlašovací údaje odešle na Váš email) a chatovací widget. Nebude potřeba žádné kódování nebo složité nastavování - Chaterimo jej nasadí automaticky v rámci instalace doplňku na všechny Vaše stránky e-shopu.
  3. Personalizace a Nastavení Znalostní Báze: Jakmile je widget na místě, přichází na řadu vaše kreativita. Můžete upravit barvičky, textace a pozici chat widgetu, aby dokonale ladil s vaším brandem. Dále budete muset vybudovat a upravit znalostní bázi - základní kámen AI livechatu. Tato báze by měla obsahovat informace o Vašem e-shopu jako jsou produkty (nahráním Google shopping XML feedu produktů), zkopírováním textů z Vašich článků a kategorií nebo také obchodní podmínky či informace o reklamaci. Díky tomu bude AI umět poradit přesně dle Vašich pokynů.

Manuální Integrace: pro ostatní e-shopy a webové stránky

Připojit chat-widget lze i na oblíbené platformy jako je například WordPress, Shopify, nebo Squarespace. Stačí mít přístup do administrace.

  1. Registrace účtu:nNejdříve je potřeba se zaregistrovat na Chaterimo - tím se Vám vytvoří účet, znalostní báze apod. Je možné, že nejdříve budete muset vybudovat a upravit znalostní bázi - základní kámen AI livechatu. Tato báze by měla obsahovat informace o Vašem e-shopu jako jsou produkty (nahráním Google shopping XML feedu produktů), zkopírováním textů z Vašich článků a kategorií nebo také obchodní podmínky či informace o reklamaci. Díky tomu bude AI umět poradit přesně dle Vašich pokynů.
  2. HTML snippet chat-widgetu: Poté na stránce chat-nastaveni lze zkopírovat html snippet Vašeho chat-widgetu a vložit do Vaší platformy. Tento snippet se vkládá kamkoliv do ... .
  3. Personalizace a Nastavení Znalostní Báze: Jakmile je widget na místě, přichází na řadu vaše kreativita. Můžete upravit barvičky, textace a pozici chat widgetu, aby dokonale ladil s vaším brandem. Dále budete muset vybudovat a upravit znalostní bázi - základní kámen AI livechatu. Tato báze by měla obsahovat informace o Vašem e-shopu jako jsou produkty (nahráním Google shopping XML feedu produktů), zkopírováním textů z Vašich článků a kategorií nebo také obchodní podmínky či informace o reklamaci. Díky tomu bude AI umět poradit přesně dle Vašich pokynů.

Přínosy AI Livechatu od Chaterimo: Klíč k Úspěchu Vašeho E-Shopu

Využití AI livechatu od Chaterimo může vašemu e-shopu či webové stránce poskytnout několik významných výhod:

  • Nepřetržitá Dostupnost: V digitálním obchodním prostředí se očekává okamžitá odpověď. Chaterimo vám umožní nabídnout nepřetržitý zákaznický servis. Vaše virtuální dveře zůstanou otevřené 24/7, takže žádný dotaz nebude zůstat bez odpovědi, ať je den nebo noc.
  • Úspora Nákladů: AI livechat může významně snížit vaše provozní náklady tím, že nahradí nebo doplní lidské zdroje. Zlepšením efektivity může Chaterimo snížit finanční zátěž spojenou s poskytováním zákaznického servisu.
  • Zvýšení Konverzních Poměrů: Rychlá a přesná odpověď zvyšuje šance na konverzi návštěvníků na zákazníky. Chaterimo vám pomůže zlepšit uživatelskou zkušenost a podpořit rozhodovací proces vašich zákazníků.
  • Personalizace: AI livechat umožňuje detailní přizpůsobení interakcí. Můžete vytvořit boty, kteří mluví jazykem vaší značky a poskytují osobní dotek, což může zákazníkům poskytnout pocit jedinečného zážitku.
  • Snadná Integrace: Chaterimo nabízí hladký proces integrace s platformou Shoptet/Upgates a je kompatibilní s mnoha dalšími e-commerce řešeními, což eliminuje technické bariéry a usnadňuje přechod na AI řízený zákaznický servis.

Závěr: Posouvání Hranic Zákaznického Servisu

AI livechat od Chaterimo není jen dalším nástrojem; je to partner, který vás podpoří v poskytování špičkového zákaznického servisu. Jeho implementace do vašeho e-shopu znamená, že budete vždy v souladu s nejnovějšími technologickými inovacemi, což vám umožní stát se lídrem ve vašem oboru. Díky Chaterimo máte možnost nejen zlepšit interakce se zákazníky, ale také upevnit vaši pozici na trhu prostřednictvím inteligentní a efektivní komunikace.

Ve světě, kde je konkurence jen kliknutí daleko, Chaterimo poskytuje tu nejcennější výhodu – schopnost okamžitě reagovat a přizpůsobit se potřebám zákazníků. S tímto nástrojem přestává být vynikající zákaznický servis výsadou velkých korporací a stává se realitou pro e-shopy všech velikostí.


Copyright © Chaterimo

about-icon